Gå direkt till huvudinnehåll

Sommarpriser på värmen

Sommaren är här och med den en massa fördelar. Om vi ska prata uppvärmning så är fördelen att du knappt behöver någon värme, egentligen bara lite grann för att varmvattnet ska bli varmt. Därmed minskar kostnaderna.

Men det finns flera anledningar till att kostnaden minskar. Från maj till september har vi nämligen sommarpriser på vår streamade värme. Det innebär ett lägre energipris än under övriga månader – alltså priset du betalar per MWh. Det gäller alla kunder som har vår normalprislista.

Kostnadsbaserad prissättning

Sommarpriserna beror på att vi tillämpar kostnadsbaserad prissättning på Norrenergi. Det betyder att den följer vår kostnadsutveckling samtidigt som den alltid ska vara konkurrenskraftig jämfört med alternativa uppvärmningsformer.

Under sommaren när uppvärmningsbehovet inte är lika stort som under vintern kan vi distribuera kallare vatten och därmed blir produktionen billigare. Då räcker det att vi enbart använder den överblivna värmen i Sundbybergs- och Brommabornas duschvatten, som vi tar vara på med hjälp av värmepumpar. Fjärrvärmevattnet får då en temperatur på upp till 70 grader och det är alldeles tillräckligt under varma månader.

Krångligare än så är det inte! Har du några frågor eller funderingar kring våra priser är du varmt välkommen att höra av dig

Publicerad 2021-06-15