Gå direkt till huvudinnehåll

En som värmer många

Norrenergi värmer ungefär 90 procent av alla fastigheter i Solna och Sundbyberg och vi har även många kunder i Bromma och Danderyd. Fler än 100 000 människor som bor och jobbar i dessa områden får sin värme från oss.  

I vårt värmeverk i Solna Strand, intill Huvudstabron, värmer vi det vatten som sedan strömmas i välisolerade ledningar i marken ut till värmecentralen i anslutna fastigheter. Där överförs värmen till fastighetens eget system och ger värme i huset och varmt vatten i kranarna. 

Enkelt och genialt 

Fjärrvärme är inte bara energieffektivt och flexibelt, det är också tryggt och bekvämt. I stort sett vilken energikälla som helst går att använda, men vår värme tillverkas nästan uteslutande av förnybara bränslen och återvunnen värme. De allra flesta bränslen som används för att producera fjärrvärme skulle annars bara gå till spillo. Jämfört med andra uppvärmningsformer innebär fjärrvärmen dessutom ofta en lägre totalkostnad.   

Konstant värme, färdig att streama 

Fjärrvärmenätet möjliggör kretslopp som ger konstant värme, klar att använda när du vill. Ungefär som du streamar serier, kan du även streama din värme, med hjälp av fjärrvärme. Bekvämt och tryggt. 

Men vad är det som är så bra med fjärrvärme? Är det inte smartare att alla har en värmepump hemma hos sig som värmer upp vatten? Som vi ser det är det en fördel att värma vatten på ett fåtal ställen, istället för att varje hus ska ha en elektrisk värmepumpDet blir mer resurseffektivt genom att vi kan ta vara på energi som annars bara skulle gå förlorad. Dessutom hjälper vi dig använda värmen så effektivt som möjligt. 

Flyttar värme som blir över till dem som behöver 

Fjärrvärme är ett resurseffektivt uppvärmningssätt, som kan flytta värme som blir över till dem som behöver med hjälp av rörledningarna som går under marken i de flesta av Sveriges städer. Den kan också använda sådant som annars bara skulle bli över som bränsle.  

I och med att den kan utnyttja flera energikällor kan den också anpassa sig efter hur marknaden förändras och tekniken utvecklas. Och när vi omvandlar de olika energikällorna till värme i stora anläggningar kan vi maximera mängden värme vi får ut i slutändan. Ett klimatsmart, flexibelt alternativ för framtiden, helt enkelt.  

Vill du också bli kund?

Här kan du läsa mer om hur du gör.

Förnybart och miljömärkt

Norrenergis streamade värme är nästan helt förnybar. De senaste åren har ungefär 99 % producerats med förnybara bränslen och återvunnen värme 

Vi är också särskilt stolta över att vi som första energibolag tilldelades Naturskyddsföreningens märkning Bra Miljöval, redan år 2008. En märkning som tar hänsyn till biologisk mångfald och hjälper oss att skapa ett samhälle i balans med naturen.

Vanliga frågor om fjärrvärme


Det beror lite på var du bor. Norrenergis nät omfattar framför allt Solna och Sundbyberg men även delar av Bromma och Danderyd. Ta en titt på Vårt fjärrvärmenät eller kontakta oss så får du besked. E-posta till kontakt@norrenergi.se eller ring oss på 08-475 04 40.


Först ut i Sverige var Karlstad, som startade sin fjärrvärme 1948. I Sundbyberg byggdes den första fjärrvärmeanläggningen 1953 och ungefär tio år senare kom fjärrvärmen i Solna i gång.

Här hittar du fler frågor och svar