Gå direkt till huvudinnehåll

Sänk dina värmekostnader med tjänsten Värmesmart

Med vår tjänst Värmesmart får du jämnare inomhustemperatur, lägre energikostnader och mindre jobb. Ett enkelt sätt att minska energianvändningen!

Stor potential att spara i större fastigheter

Vår tjänst Värmesmart med NODA riktar sig till er i flerfamiljshus eller större fastigheter. Det är en teknisk lösning som bygger på maskininlärning och optimerar energianvändningen utifrån er inomhustemperatur. Vid den senaste uppföljningen för vintern 2020/2021 hade kunder med tjänsten sparat i genomsnitt 15 procent av sin värmeanvändning jämfört med innan de hade tjänsten.

– Vi ser att många av våra kunder har potential att göra avsevärda besparingar med hjälp av Värmesmart. Att använda vår streamade värme smartare är dessutom en win-win för alla inblandade – till och med miljön tjänar på det, säger Daniel Nyqvist, tjänsteutvecklare på Norrenergi.

Daniel Nyqvist, tjänsteutvecklare Norrenergi

Hur fungerar Värmesmart?

  • Med Värmesmart är det den faktiska inomhustemperaturen som styr.
  • Genom att placera givare i ett antal lägenheter får systemet information om hur förändringar slår i fastigheten och lär sig vilken temperatur som ska skickas till elementen. Värmesystemet kan på så sätt ta hänsyn till aktiviteter som påverkar temperaturen, så som solinstrålning och människors aktiviteter i huset.
  • Du får tillgång till en portal där du kan se era inomhustemperaturer, ändra måltemperatur för fastigheten och mycket mer.
  • Varje år får du en rapport som redovisar er besparing och hur väl tjänsten har styrt mot er måltemperatur.
  • Värmesmart är en abonnemangsbaserad tjänst och du har möjlighet att säga upp tjänsten redan efter ett år om du inte skulle vara nöjd.

 

Värmesmart finns också för dig i villa

För villaägare och bostadsrättsföreningar med några få hushåll heter tjänsten Värmesmart med Ngenic. Med den kan du se och styra din energianvändning via en mobilapp från företaget Ngenic. I appen kan du se din inomhus- och utomhustemperatur i realtid och styra din inomhustemperatur. Systemet optimerar också energianvändningen utifrån faktorer som solljus, utetemperatur och väderprognos.

Lär sig huset och ger besparingar

Med tiden lär sig Värmesmart hur fastigheten fungerar. Eftersom tjänsten känner av temperaturen inomhus slipper du ställa in värmekurvan – något som tar både tid och energi – och som kostar pengar om den är felställd. Resultatet blir framför allt ett jämnt och behagligt inomhusklimat – men också energibesparingar som alla tjänar på.

Verkar tjänsten intressant?

Gör en intresseanmälan så skickar vi en pris- och besparingskalkyl till dig.

För dig i villa – Värmesmart med Ngenic

För bostadsrättsförening eller företag – Värmesmart med Noda

Publicerad 2021-10-19

Spara energi 
– för dig i bostadsrättsförening


Tjänsten Värmesmart med Noda hjälper er minska föreningens uppvärmningskostnader och ger ett jämnare inomhusklimat. Med smart styrning optimerar tjänsten energianvändningen och hjälper er spara varje dag.

Här hittar du mer information om Värmesmart med Noda

Styr värmen med en app
– för dig i villa


Tjänsten Värmesmart med Ngenic hjälper dig som är villaägare, samt bostadsrättsföreningar med några få hushåll, att se och styra sin energianvändning via en mobilapp. I appen kan du se din inomhus- och utomhustemperatur i realtid och styra din inomhustemperatur. Systemet optimerar energianvändningen utifrån yttre faktorer som solinstrålning. Det lär sig också trögheten i huset för att ge en så effektiv och jämn uppvärmning som möjligt, vilket hjälper dig att spara energi.

Här hittar du mer information om Värmesmart med Ngenic