Gå direkt till huvudinnehåll

Samma värmepriser nästa år

Priset på vår streamade värme ligger kvar på oförändrad nivå 2022. I dagarna godkände också Prisdialogens styrelse vårt fortsatta medlemskap samt vår prisändringsmodell.

Oförändrade priser inför 2022

– Vi är glada att kunna meddela att priserna är oförändrade inför 2022. För oss på Norrenergi är det mycket värdefullt att resonera med kunderna om hur vi tänker när vi sätter prisnivån för kommande år. Det ger oss en ökad förståelse mellan oss och kunderna, säger Maria Carvinge, marknadschef på Norrenergi.

Norrenergis marknadschef Maria Carvinge i samtal med person vi bara ser ryggen av

Årlig dialog

Inom initiativet Prisdialogen har vi varje år dialog om våra värmepriser i möten med våra kunder. I våra samrådsmöten kommer vi tillsammans överens om principerna för prissättningen på fjärrvärme. Syftet är att stärka kundens ställning och åstadkomma en rimlig, förutsägbar och stabil prisändring på fjärrvärme. 

Hjälp till rätt fokus och utveckling

– Våra samrådsmöten är också ett nyttigt forum där vi får inspiration om hur vi kan fortsätta utveckla oss som energipartner till våra kunder. Det ger oss en bra bild av vad som är viktigt för kunderna för att de ska kunna bli lyckosamma i sina verksamheter och hjälper oss att hela tiden ha rätt fokus i vårt arbete, säger Maria Carvinge.

Det här är Prisdialogen

Prisdialogen är ett initiativ som Sveriges Allmännytta, Riksbyggen och Energiföretagen Sverige startade 2013. Den bygger både på lokal dialog och central prövning av prisändring på fjärrvärme. Målsättningen är att stärka kundens ställning och uppnå en rimlig, förutsägbar och stabil prisändring på fjärrvärme.

Prisåtagande för tre år framåt

För Norrenergi handlar det bland annat om att man gör ett prisåtagande för tre år framåt där första året 2022 har oförändrad prisnivå jämfört med i år. Prognosen för 2023 innebär en genomsnittlig justering av priset för fjärrvärme på mellan 0 % och +2 %. Prognosen för år 2024 är något osäkrare och ligger på en justering mellan 0 % och +3 %.

Kostnadsbaserad prissättning

Norrenergis prissättning är kostnadsbaserad och därtill gäller att priset ska vara konkurrenskraftigt. Målet är att kunden ska uppleva att värme och kyla i kretslopp från Norrenergi är det mest resurssmarta och prisvärda alternativet.

I årets Prisdialog medverkade följande kunder:

Alla prislistor hittar du här.

Här hittar du Norrenergis prisändringsmodell för 2022–2024.

2021-09-07

Fler tillfällen till dialog


Under hösten erbjuder vi möjligheten att gå igenom din värmebudget som snart publiceras på ditt konto på kundportalen. Ett tillfälle där du kan få tips på hur ni kan minska er energianvändning. Mötena hålls på distans, digitalt. Bokningen öppnar inom kort. Håll utkik!