Gå direkt till huvudinnehåll

Nytt pris på kyla från 2023

Under de senaste fyra åren har prisnivån på Norrenergis fjärrkyla varit oförändrad, men inför 2023 behöver vi höja kylapriset med 8 procent. Anledningen är de senaste månadernas exceptionella prisökningar, som kommer i spåren av det pågående kriget i Ukraina. För Norrenergis del handlar det om att kostnaderna för el har ökat kraftigt. Prisjusteringen sker från och med 1 januari 2023 och den nya prislistan hittar du här.

Nyhet – kylabudget för nästa år i kundportalen

Nu är det budgettider hos väldigt många och som vanligt försöker vi göra budgeteringen av både värme och kyla så enkel som möjligt. Värmebudgeten hittar du som vanligt i vår kundportal. Nytt för i år är att du även hittar fastighetens kylabudget där. Den är baserad på er tidigare förbrukning och är normalårskorrigerad med kylindex. För att hitta budgetarna loggar du in på ditt konto på kundportalen och väljer Budget i menyn Mina Sidor.

Löpande hjälp med prognosarbetet

I det löpande arbetet med prognoser vill vi tipsa om att ta hjälp av prognosfunktionen. I excel-filen som kan hämtas i kundportalen finns två flikar, Budget 2023 och Prognos 2023, som initialt har samma siffror. Under årets gång uppdateras prognosen i takt med det verkliga utfallet, så i början av februari kan du jämföra budgetsiffrorna i Budget-fliken med den uppdaterade prognosen för januari. Detta har vi gjort med förhoppning att inte bara underlätta ert budgetarbete utan även ert prognosarbete.

100 % förnybart

Kylan från oss på Norrenergi är helt förnybar och vi producerar den på flera olika sätt. Vi använder dels överskottskylan vi får när vi producerar värme med renat avloppsvatten, och dels så kallad frikyla där vi hämtar kallt bottenvatten från Lilla Värtan. När behovet av kyla är större använder vi även kylmaskiner.

Vill du veta mer om vår produktionsmix eller våra miljönyckeltal under 2021 så hittar du det här.

Om du har några frågor eller funderingar är du som vanligt välkommen att höra av dig till den person som du vanligtvis har kontakt med här hos oss, eller via e-post till kontakt@norrenergi.se eller telefon 08-475 04 40.

Din kylabudget finns nu i kundportalen


Nytt för i år är att vi tar fram en budget även för kylan  i din fastighet under 2023. Du hittar den på ditt konto i kundportalen.

Här loggar du in i kundportalen.

Prislistor och prissättning

Här hittar du mer information om kylapriset