Gå direkt till huvudinnehåll

Norrenergi deltar i initiativet Färdplan fossilfri uppvärmning

Igår lämnades uppvärmningssektorns färdplan för fossilfri uppvärmning över till regeringen på Fossilfritt Sveriges konferens. Norrenergi är en av många aktörer som deltar i initiativet. Visionen är att all uppvärmning av bostäder och lokaler ska ske utan fossila bränslen senast år 2030.

Uppvärmningssektorn och ytterligare tre branscher lämnade igår in sina färdplaner för att nå fossilfrihet till miljö- och klimatminister Isabella Lövin (MP) och näringsminister Ibrahim Baylan (S) på Fossilfritt Sveriges konferens om fossilfri konkurrenskraft. 

– Att delta i Färdplan fossilfri uppvärmning ser vi som en naturlig del i vårt arbete med att rikta stort fokus på att höja miljöprestandan hos våra produkter, och hjälpa våra kunder så att deras energianvändning blir så effektiv som möjligt, säger Stefan Persson, vd Norrenergi.

– Uppvärmningssektorn i Sverige är unik i hur den redan nu med hjälp av biobränslen och energiåtervinning blivit i praktiken fossilfri. Nu är utmaningen att gå från att nolla koldioxidutsläppen till att fånga in och binda koldioxid och på det sättet bli klimatpositiv, säger Svante Axelsson, nationell samordnare för Fossilfritt Sverige som arbetar på uppdrag av Miljö- och energidepartementet. 

190320 Svante Axelsson Fossilfritt Sverige 2.jpg
Svante Axelsson, nationell samordnare för Fossilfritt Sverige, fungerar som aktörernas länk till regeringen för att röja undan hinder och skapa förutsättningar för snabbare utsläppsminskningar.

Publicerad 2020-10-27

Här hittar du färdplanen för fossilfri uppvärmning


Färdplan för fossilfri konkurrenskraft – Uppvärmningsbranschen

Fossilfritt Sverige – ett initiativ från regeringen


Här kan du läsa mer om Fossilfritt Sverige som arbetar med målet att Sverige ska bli ett av världens första fossilfria välfärdsländer.

Fossilfritt Sverige