Gå direkt till huvudinnehåll

Deltar i Circular Monday

Vi behöver ta hand om vår planet, därför deltar vi i Circular Monday även i år. Ett initiativ som uppmuntrar cirkulär konsumtion med återbruk i centrum. Vi återvinner värme i smarta kretslopp vilket bidrar till ett mer cirkulärt samhälle.

Circular Monday infaller måndagen före Black Friday och även i år är vi på Norrenergi med och stöttar initiativet. Vi behöver hitta alternativa sätt att konsumera och uppmuntra till cirkulär konsumtion där vi tillsammans maxar återvinningen av det som redan finns. Vilket är precis vad vi jobbar med.

Vad betyder cirkulär?

”Istället för att tillverka, köpa, använda och sedan slänga sakerna, utnyttjar man i en cirkulär ekonomi allt som man tillverkat så länge det går. Och när sakerna är förbrukade återanvänds och återvinns så mycket som möjligt om och om igen – allt för att tära mindre på jordens resurser och minska vårt avfall. Ett modernt ord för kretslopp helt enkelt.”

Så skriver Naturskyddsföreningen om vad som menas med cirkulär ekonomi. Vi var först ut med att miljömärka vår värme 2009 med deras miljömärkning Bra Miljöval.

Enligt Naturskyddsföreningen är valet av värme md miljömärkningen en klimatinsats som tar oss ett steg närmare ett hållbart samhälle. Med hjälp av vårt välutbyggda fjärrvärmenät är du som kund med och bidrar till smarta, cirkulära kretslopp.

Cirkulära genom att återvinna

På Norrenergi brukar vi säga att vi streamar värme. Genom att streama värme bildas kretslopp. Till exempel när vi återvinner värmen i renat avloppsvatten från Bromma reningsverk och gör ny värme av den.

Så kan vi bidra vi tillsammans, till ett mer cirkulärt samhälle.

Publicerad 2020-11-23

Snabbfakta


Grundades 2017 i Malmö av entreprenören Henning Gillberg med kollega, kallades då White Monday.

Samlar fler än hundra cirkulära företag i Sverige som går ut med prova på-rabatter på cirkulära tjänster, som reparation, hyrtjänster och begagnatvaror.

2019 blev rörelsen internationell och företag från över 30 länder deltog, från Kenya till Kanada.

Event kring temat cirkulär konsumtion arrangeras i flertalet städer både i Sverige och andra länder.

Inträffar alltid måndagen innan det amerikanska shoppingfenomenet Black Friday, för att visa på alternativa konsumtionsmönster.

Hemsida www.circularmonday.com