Gå direkt till huvudinnehåll

Lärandet tar aldrig slut

Som drifttekniker har Per Tageson alltid en plan för arbetsdagen men ibland kan uppgifterna behöva prioriteras om. Variationen i jobbet, att ständigt lära sig nytt i takt med teknikutvecklingen och ansvaret för sitt eget arbete är några av de saker som får honom att trivas på Norrenergi.

Varje morgon klockan halv sju träffas Per och kollegorna på produktionsavdelningen för att äta frukost och småprata innan arbetsdagen börjar.
– Vi börjar med att gå igenom vad som skett under natten, berättar Per. Vi jobbar efter en grundplan för drift och mekaniskt underhåll, men har det dykt upp något akut så prioriterar vi om dagen. Det där lilla okända gör jobbet roligt och spännande, det ger variation.

Lagom stor arbetsplats

Per blev tipsad om jobbet av en tidigare arbetskamrat som börjat på Norrenergi. Nu har han jobbat här i 17 år.
– Det är en fördel att vi är ett relativt litet företag med runt 85 anställda, säger Per. Hela företaget träffas regelbundet så jag har pratat med de flesta. När man vet vem som gör vad, kan man snabbt ringa direkt till rätt person. Det underlättar jobbet.

Lättare och roligare att hjälpas åt

– Vi har bra kamratskap, både i gruppen och mellan grupperna, menar Per. Det är viktigt, för vi har mycket samarbete och är beroende av varandra för att jobbet ska flyta. Det krävs både planering och timing. När alla tycker att det är kul att hjälpa varandra får man även oförutsägbara jobb att fungera bra.

Det finns djup kunskap och lång erfarenhet hos kollegorna.
– Samtidigt är åldersspridningen bra, konstaterar Per. Några kom rätt nyligen från plugget och andra har jobbat här i 30 år. Vi kompletterar varandra på ett bra sätt.

Lärandet pågår hela tiden

Norrenergi lever i en föränderlig värld. Därför är det viktigt att vara intresserad av att lära sig nya saker när man jobbar i branschen.
– Tekniken utvecklas hela tiden och miljökraven förändras vilket ställer allt hårdare krav på produktionen, förklarar Per. Det jag håller på med idag behöver inte vara det jag gör om fem år, det kanske ser helt annorlunda ut då. Lärandet tar inte slut och vi tar mycket ansvar för vårt eget jobb här. Det är några av anledningarna till att det är roligt att jobba på Norrenergi.