Gå direkt till huvudinnehåll

Energidata API

Mäta Mäta

Alltid tillgång till senaste energidata

Tjänsten Energidata API ser till att ni alltid har tillgång till senaste energidata för er värme och kyla i ert energiuppföljningsystem. Tjänsten riktar sig till er som vill ha all data om din fastighet på ett ställe. Med tjänsten kan ni hämta energidata direkt från vår databas till era egna system.

Enkelt och säkert sätt att hämta data du vill ha

Med Energidata API hämtar du själv den data du vill ha via ett API. API är en vedertagen teknik för dataöverföring och kommunikation mellan system. Till skillnad från exempelvis filöverföring via e-post kan du med denna teknik alltid vara säker på att ha tillgång till senaste data.


Verkar tjänsten intressant?

Du skickas vidare till vår kundportal

Energidata API
– Så här fungerar tjänsten

  • Tjänsten erbjuder energidata på månad-, dygn och timupplösning. Ni väljer vilken data ni hämtar.
  • Du hanterar tillgången till din data enkelt i kundportalen under Min Profil. Där får du tillgång till en nyckel som ger dig access till API:t och dokumentation för att sätta upp anslutningen.
  • Du beställer tjänsten via ditt norrenergikonto på sidan Tjänster och inom kort återkommer vi till dig och meddelar att tjänsten är aktiverad. När tjänsten är aktiverad kan ni börja sätta upp anslutningen.
  • Är det inte du som sätter upp anslutningen kan du lämna nyckel och dokumentation till ansvarig i din organisation. Du kan när som helst göra befintlig nyckel ogiltig genom att ta bort eller förnya nyckeln.
  • Priset är 25 kr per anläggning och månad.

Fler tjänster

Utbilda

Driftgenomgång

Vill du veta mer om hur din fjärrvärmecentral fungerar? Då rekommenderar vi en driftgenomgång.

Om driftgenomgång
Säkra

Värmetrygg

Extra trygghet för din uppvärmning med Värmetrygg. Du får regelbundna underhållsbesök och tillgång till rådgivning och akut felsökning om problem uppstår.

Om värmetrygg
Uppgradera

Ny fjärrvärmecentral

Har din fjärrvärmecentral några år på nacken? Vi ger dig gärna råd och tips, om du funderar på att byta ut den.

Om ny fjärrvärmecentral