Gå direkt till huvudinnehåll

Vår hållbarhetsredovisning är här

Förra året blev ett år som inte liknade något annat och det krävde att vi ställde om helt. För alla som kunde blev hemmet den nya arbetsplatsen, och så är det fortfarande idag, mer än ett år senare. Alla möten blev digitala, såväl interna som med kunder.

För många av våra medarbetare är det inte möjligt att arbeta hemifrån. Med noggranna riskbedömningar fick vi därför anpassa vår verksamhet för att undvika smittspridning. Så här långt visar facit att vi klarat oss bra och kunde fortsätta utveckla vår verksamhet på ett bra sätt.

Vi stöttade med matlådor

För att stötta grupper som blev extra påverkade under pandemin var vi med och delade ut gratis matlådor till våra privatkunder i riskgrupp och till sjukhuspersonal. Det blev möjligt tack vare ett initiativ från AIK Fotboll. Samarbetet stöttade också restauranger i våra städer som i och med detta fick fler beställningar.

Digitala satsningar

Under året startade vi vårt arbete med datastrategi och digital transformation. I samarbete med våra kunder tog vi också fram en helt ny kundportal där vi vill hjälpa våra kunder att använda värmen och kylan vi streamar så effektivt som möjligt. Tjänsten lanserades i september och fick ett mycket positivt mottagande. En ny webbplats arbetades också fram under året. Denna lanserades i början av 2021.

Vår streamingtjänst kyla finns nu även i Bromma

I januari gick vi i mål med utbyggnaden av den 2,1 km långa kylaledningen till Bromma och kunde välkomna våra första kunder i området. Nu kan fler fastighetsägare få streamad, förnybar kyla. En milstolpe i Norrenergi historia!

99,7 % förnybart

På Sundbybergsverket kom två nya värmepumpar på plats under 2020. Dessa ska ge både värme och kyla, med start nu i vår. Vi är också glada att våra miljönyckeltal fortsätter ligga på en hög nivå. Andelen förnybart blev en av de högsta någonsin, 99,7 %!

Missa heller inte våra intervjuer. Våra medarbetare berättar om hur de upplevt året och energisamordnaren hos vår kund AMF Fastigheter och Solna stads ordförande i Miljö- och hälsoskyddsnämnden berättar om sitt klimat- och miljöarbete.

Här intill hittar du länk redovisningen. Trevlig läsning!

Hållbarhetsredovisning 2020


Här hittar du vår redovisning.