Gå direkt till huvudinnehåll

Vår bevakningsfunktion håller koll åt dig

När det blir kallare ute är det en bra idé att ta hjälp av bevakningsfunktion i nya kundportalen. Genom att bevaka fastighetens returtemperatur får du en notis om något inte fungerar som det ska i er värmecentral. På så sätt slipper du onödiga kostnader.

När du loggar in på kundportalen kan du se bevakningar på effekt och returtemperatur kollade till din fastighet. Gränsvärdet sätter du själv. Detta är ett enkelt sätt att snabbt få veta om något inte fungerar som det ska i värmesystemet.

Kylan är på väg och då drar värmesystemet igång på allvar. Ibland är det först då vi upptäcker att något inte fungerar som det ska. Det kan resultera i att returtemperaturen blir för hög.

Returtemperatur – så fungerar det

Returtemperatur är den temperatur som fjärrvärmevattnet har när det går tillbaka till oss från din värmecentral. När din värmecentral är som mest effektiv blir returtemperaturen svalare och det blir en lägre kostnad för dig. Detta eftersom ett temperaturtillägg debiteras om returtemperaturen är högre än 30 grader, för större fastigheter. Bor du i villa har du inte detta tillägg. Det kan ändå vara bra att hålla koll om returtemperaturen går upp eftersom något då kan vara fel.

Minskar energianvändningen i våra städer

Att hålla returtemperaturen så låg som möjligt är ett sätt att bidra till att energin används så effektivt som möjligtDet är också en väg mot att minska den totala energianvändningen på längre sikt. Desto fler som arbetar med att sänka sin returtemperatur, desto högre effektivitet håller vårt fjärrvärmesystem. På så sätt behöver mindre mängd vatten strömma runt för att värma invånarnas varmvatten och stadens hus.

Om du har några frågor eller funderingar så tveka inte att höra av dig till oss på kontakt@norrenergi.se eller telefon 08-475 04 40.

Publicerad 2020-11-24

Prata värme med oss 


Sitter du i styrelsen för en bostadsrättförening eller är företagskund? Hör av dig till oss om du har några funderingar så hjälper vi dig.

Du når oss på kontakt@norrenergi.se eller telefon 08-475 04 40.