Gå direkt till huvudinnehåll

Samma pris på kyla nästa år – budget på väg

Vi är glada att kunna berätta att priset för vår streamade kyla ligger kvar på samma nivå under 2022.

Den här tiden på året arbetar många intensivt med nästa års budget. För att underlätta för våra kunder har vi tagit fram varje fastighets kylabudget för 2022. Den är på väg ut med e-post nu i dagarna.

Helt förnybart

Kylan från oss på Norrenergi är helt förnybar och vi producerar den på flera olika sätt. Dels använder vi den överskottskyla som vi får när vi producerar värme med renat avloppsvatten, dels så kallad frikyla där vi hämtar kallt bottenvatten från Lilla Värtan. När behovet av kyla är stort använder vi även kylmaskiner.

Betalt när du använder kyla under vintern

För några år sedan gjorde vi om vår prissättning på fjärrkyla. Syftet var att den skulle bli mer kostnadsriktigt och konkurrenskraftig – och därmed mer resurssmart och påverkbar.

Den nya prissättningen innebar ett nytt sätt att se på fjärrkyla. Den kyla som du som kund använder under perioden oktober–april kallar vi för värmeåtervinning och den behöver du inte betala för. Istället får du betalt för varje megawattimme kyla som du använder, det vill säga den mängd värme som du levererar till oss. Hur kan det komma sig? Jo, vi använder nämligen värmen i returvattnet från din kyla till att göra ny värme, som det är stor efterfrågan på under vintern.

Prislistan för 2022 hittar du här intill. Läs gärna mer mer om vår kyla här.

2021-09-29