Gå direkt till huvudinnehåll

Norrenergi expanderar med förnybar kyla till Bromma

Norrenergi bygger ut sin fjärrkyla till Bromma Blocks, ett område med närhet till tvärbana och flygplats vilket gör det attraktivt för framtida utveckling. NCC är först ut att teckna avtal med Norrenergi om kyla till Hangar 5. Detta öppnar upp för fler fastighetsägare i denna del av Bromma att svalka sina fastigheter med förnybar kyla.

I och med avtalet med NCC expanderar Norrenergi för att kunna leverera 100 procent förnybar kyla till Bromma. På sin väg från Solnaverket till Bromma Blocks kommer fjärrkylan passera Ulvsunda industriområde vilket möjliggör att fler kan svalka sina lokaler med fjärrkyla. Norrenergis miljömärkta fjärrvärme är sedan tidigare utbyggd till Bromma och värmer bland annat Bromma flygplats.

– Vi är väldigt glada att vi nu tecknat ett första avtal som innebär startskottet för kylan i Bromma, säger Maria Carvinge, marknadschef på Norrenergi. Efterfrågan på förnybar fjärrkyla är stor och vi ser fram emot att kunna möta behovet i och med vår expansion.

Avtalet med NCC omfattar cirka 50 000 kvadratmeter kontor, handel och hotell – allt certifierat enligt BREEAM i nivån Excellent. Maxi ICA Stormarknad och Biz Apartment lägenhetshotell är ett par av de aktörer som etablerar sig.

– Det känns oerhört spännande att vi bygger ut vårt fjärrkylnät till Bromma och är med och bidrar till regionens fortsatta utveckling. Med vår fjärrkyla fortsätter vi bygga den hållbara staden och möjliggör en energiförsörjning som svarar mot framtidens klimatkrav, säger vd Stefan Persson.

Fjärrkylan till Hangar 5 beräknas vara utbyggd under hösten 2020. Mer information om utvecklingen i Bromma Blocks finns här.

Vid frågor, kontakta:
Monica Vilhelmson, kommunikationschef, monica.vilhelmson@norrenergi.se
Telefon: 08-475 05 60

View.PNG (Foto: NCC)

Publicerad 2019-05-17