Gå direkt till huvudinnehåll

Lär dig mer om din värme med våra nya skyltar

För att fler ska få kunskap om vilka vi är och vad vi gör har vi precis monterat upp skyltar på olika platser runt om Solnaverket. Där berättar vi om hur vi värmer och svalkar hushåll och företag i Solna, Sundbyberg, Bromma och Danderyd.

Få reda på mer om oss
Solnaverket ligger vackert precis vid Bällstaviken, intill gång- och cykelstråk som leder in till Stockholm. Många passerar där varje dag, promenerandes, motionerandes eller cyklandes. Vissa på väg till och från jobbet. Bland dessa finns säkert en del som inte vet att Norrenergi är på andra sidan staketet. Att vi ser till att element och varmvattnet i kranarna blir varma med vår värme, och svalkar butiker, kontor och sjukhus med vår kyla.

Från och med nu kan du lära dig mer om hur vi värmer och svalkar dig genom att läsa på skyltarna du passerar. Om vad ackumulatorn vid Huvudstabron används till, att vi tar vara på värmen i renat duschvatten och gör värme av annat som blir över.

I folkmun kallas det fjärrvärme och fjärrkyla, vi kallar det för streamad värme och kyla, bland annat eftersom vi strömmar den till dig i rör under marken. Varmt välkommen att ta en titt nästa gång du går förbi!  

Vi streamar värme


Många vet inte vad fjärrvärme är, trots att den värmer halva Sverige. Därför har vi lanserat konceptet Streamad värme, med målet att öka kunskapen om hur det faktiskt fungerar. I rör under marken strömmar vi värme och kyla runt om i våra städer. Eller... streamar?...

Det här är streamat för oss