Gå direkt till huvudinnehåll

Håll koll på kylan när det är som varmast

Nu är sommaren här och vi har redan fått en försmak av den härliga värmen. Med värmen kommer också behovet av att ha det svalt och skönt inomhus och vi vill därför ge er som använder vår streamade kyla lite tips.

Effekten är en viktig komponent att hålla koll på för att undvika att kostnader drar iväg. Det allra bästa sättet är att be oss installera en extra utgång på kylamätaren. Då kan ni koppla samman den med fastighetens styrsystem så att effekten begränsas till den nivå ni vill ha.

I vår nya kundportal finns också flera bra funktioner för att hålla koll och följa upp användningen av kyla i er fastighet. Det handlar till exempel om att kunna överblicka effektuttag och returtemperatur.

Följ ditt effektuttag timme för timme

När det är som varmast ute lönar det sig extra mycket att hålla koll på effektuttaget för kylan. Ni kan följa ert effektuttag timme för timme i kundportalens statistikverktyg genom att ta fram diagrammet för effektuttag per timme.

I kundportalen kan du även ställa in bevakning så att du får en avisering om effektbegränsningen du har satt skulle överskridas.

Bevaka returtemperaturen

På samma sätt som med effekten kan du följa och bevaka returtemperaturen. Den ger en hint om hur väl fjärrkylcentralen fungerar. En högre returtemperatur innebär oftast en effektivare fjärrkylcentral och lägre flödeskostnader. Vid 16 °C fungerar centralen bra och vid lägre returtemperatur finns anledning att se över om det går att förbättra centralen.

Vi hoppas att du ska ha god hjälp av kundportalen och ovanstående tips för att kunna hålla koll på kylan. Om du skulle vilja ändra ditt effektbehov kan du göra det en gång om året.

Du är alltid välkommen att kontakta oss om du har några frågor eller behöver hjälp på annat sätt.