Gå direkt till huvudinnehåll

En kväll som värmde

Stort tack alla som besökte oss och pratade klimatsmart uppvärmning på vårt Öppet hus. Vi är glada att så många vill veta mer om hur vi kan spara energi tillsammans, och därmed pengar och klimat.

Vi var många som samlades på vårt Öppet hus för att lära oss mer om hur vi kan få en smartare energianvändning. Bland annat var energirådgivare Fredrik Håkansson på plats för att tipsa om vad som är bra att tänka på nu när kylan kommer.

Värmekurvan är enklast att jobba med

Det går att göra mycket för att spara på egen hand. Enligt Fredrik är värmekurvan något som är enkelt att börja med.
– Genom att jobba med värmekurvan går det att tjäna mycket pengar. Och nästa steg kan vara att justera cirkulationspumpen så att ni får koll på returtemperaturen.

181127 Öppet hus - 01.jpg

Loggbok hjälper dig hålla koll

Vi har tagit fram en loggbok som hjälper dig att hålla koll på värmen i fastigheten. Där antecknar ni om ni ändrar någon inställning i fjärrvärmecentralen, eller när ni har haft en tekniker på plats. Med tiden kan loggen som skapas hjälpa er dra slutsatser kring husets uppvärmning och hjälpa er bli energismartare. Hör gärna av dig till oss om du vill ha en loggbok!

181127 Öppet hus - 02.jpgHur vi jobbar med hållbarhet och våra planer för framtiden kunde Niclas De Lorenzi som är nätchef hos oss på Norrenergi, berätta mer om.

Spara pengar med koll på inomhustemperaturen

Det går också att göra mycket för att påverka den upplevda inomhustemperaturen, som att mäta inomhustemperaturen och minska luftflödena inomhus emellanåt, tipsar Fredrik Håkansson.
– I många fall vet vi inte vad vi har för inomhustemperatur, utan bara chansar. Det leder till att vi har det alldeles för varmt under vissa delar av året då vi skulle kunna sänka energianvändningen och på så sätt spara mycket pengar, berättade Fredrik.
– Att se över och digitalisera styrsystem tycker jag också är en kanongrej att göra, fortsätter Fredrik.

181127 Öppet hus - 03.jpgVåra energiingenjörer gav personlig rådgivning och berättade om hur vi kan hjälpa till att spara energi, till exempel med våra energitjänster.

Hur blir värmen till egentligen?

Många tog också chansen att ta en guidad rundtur på Solnaverket, där vi övervakar uppvärmningen av Solna och Sundbyberg med omnejd. De besökande fick se vår pelletsklo som lyfter de pellets som vi eldar för att värma vårt fjärrvärmevatten, och lära sig om hur vi tar vara på värmen i Sundbybergsbornas renade duschvatten och mycket mer.

Personlig genomgång av värmebudget

Kvällens bokning för personlig genomgång av sin fastighets värmebudget var helt fulltecknad och samtalen blev många och givande. Jätteroligt att vi fick träffa så många och titta närmare på och ge tips om vilka åtgärder som kan vara aktuella i enskilda fastigheter.

Vi är jätteglada att så många ville komma och besöka oss den här kvällen!

181127 Öppet hus - 04.jpg

Publicerad 2018-11-27

Hedrande besök av Norrenergis äldsta kund


Berta fyller 100 år i februari och var en av dem som besökte oss för att få tips om uppvärmningen i hennes fastigheter. Vi passade på att gratulera lite i förskott med blommor och en gåva som hjälper henne att hålla koll på värmen – vår tjänst Värmetrygg!

181127 Öppet hus - 05b.jpg

Energitjänster hjälp att spara


Du vet väl att vi alltid finns till hands för att hjälpa er optimera er energianvändning? Med en driftgenomgång får du hjälp att komma igång och med Värmetrygg får du regelbundna underhållsbesök och annan service som hjälper dig ha full koll på din värme.

Här kan du läsa mer