Gå direkt till huvudinnehåll

Ingen dag är den andra lik

Isabelle Tolgén jobbar som projektledare på Nät, Norrenergis distributionsavdelning. Tillsammans med sina projektledarkollegor bygger hon ut och ansluter hon nya kunder till fjärrvärme och fjärrkyla, och bygger om där det behövs.

Innan Isabelle kom till Norrenergi var hon konsult mot energi- och processindustrin. Hon hade börjat känna ett behov av nya utmaningar som projektledare och ville komma till en plats där hon kunde påverka sina projekt från ax till limpa. När Isabelle såg jobbet som projektledare på Norrenergi blev hon nyfiken och sökte jobbet. Och fick det!

Häftig känsla att få vara med och bygga ut våra städer

– På Norrenergi får vi ansvar och stor frihet att testa nya arbetssätt och jag känner att jag har utvecklats snabbt. Att jag också får vara en del av att bygga ut våra städer är en häftig känsla. Även om våra rörsystem ligger under marken och inte alltid är så synliga kan jag ibland gå förbi byggnader och tänka att det är jag och mina kollegor på Norrenergi som ser till att de har det varmt och skönt inomhus eller kallt och svalt på sommaren om de har fjärrkyla. Det är en rolig känsla.

Viktigt att leva som man lär

Norrenergis fjärrvärme- och fjärrkylnät är totalt närmare 25 mil långt och eftersom vi befinner oss i en expansiv region fortsätter näten att växa hela tiden. Så det är ingen brist på jobb.

– Det härliga med mitt jobb är variationen på mina projekt. Ingen dag är den andra lik. Ibland sitter jag och diskuterar Norrenergis utbyggnadsplaner för 5–10 år framåt i tiden för att nästa dag stå i ett schakt för att inspektera svetsskarvar. Det gör att jag alltid har roligt på jobbet. Norrenergi är också ett företag med en tydlig miljöprofil, här vill man leva som man lär och det känns viktigt för mig. Vi tar ett samhällsansvar och vill bidra till att ägarkommunerna uppnår sina miljömål lika mycket som vi vill uppnå våra egna.

Isabelle Tolgén, projektledare på Norrenergis nätavdelning.